zelenskyi-vpevnenyi-shcho-vidvidaty-samit-myru-zatsikavlena-kozhna-myroliubna-derzhava-svitu

Зеленський: впевнений, що відвідати Саміт миру зацікавлена кожна миролюбна держава світу

 • 16070 переглядiв

Зеленський висловив упевненість, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у першому Саміті миру 15-16 червня у Швейцарії, щоб обговорити шляхи досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру для України.

Президент України Володимир Зеленський висловив впевненість, що кожна миролюбна держава світу зацікавлена відвідати Саміт миру, який відбудеться 15-16 червня в Швейцарії, пише УНН.

Деталі

"Як раніше ми з президентом Швейцарії Віолою Амгерд домовилися, перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня в Бургенштоку, поблизу Люцерна, Швейцарія. Очікується, що будуть присутні глави держав і урядів з усіх континентів", - написав Зеленський у X.

Зі слів Президента, саміт стане платформою для обговорення "шляхів досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру для України відповідно до Статуту ООН і міжнародного права". "Усі держави, запрошені на саміт, продемонстрували свою відданість цим принципам", - зазначив він.

Сі Цзіньпін: Китай підтримує мирну конференцію, але визнану як Україною, так і росією 16.04.24, 12:17

Я впевнений, що кожна миролюбна держава світу зацікавлена відвідати Саміт, адже його значення виходить далеко за межі України. Ідеться про глобальну роль кожної нації, а також про щиру повагу до міжнародного права та мирне співіснування в усьому світі

- вказав Зеленський.

Ці спільні правила, закріплені в Статуті ООН, зазначив Глава держави, захищають усі країни від нападів і насильства.

"Таким чином, наша спільна глобальна відповідальність захистити їх реальними діями, а не просто словами. Саме про це перший Саміт миру в Швейцарії", - підсумував Зеленський.

рф хоче зірвати саміт миру й має конкретний план: Зеленський озвучив інформацію від розвідки24.04.24, 18:37

Популярні

Новини по темі

У Харкові пролунали два вибухи - ЗМІ

 • 21882 переглядiв