za-try-misiatsi-tsoho-roku-beb-vidshkoduvalo-do-biudzhetu-ponad-1-mlrd-hrn

За три місяці цього року БЕБ відшкодувало до бюджету понад 1 млрд грн

 • 14873 переглядiв

За три місяці 2023 року Бюро економічної безпеки України повернуло до державного бюджету понад 1 мільярд гривень у кримінальних провадженнях, пов'язаних з ухиленням від сплати податків.

Детективами БЕБ за 2023 рік було відшкодовано до бюджету 544 млн грн. За три місяці цього року відшкодовано понад 1 млрд грн. Йдеться про кримінальні провадження щодо ухилення від сплати податків. Про це повідомив виконуючий обов'язки директора Бюро економічної безпеки України Сергій Перхун на Mind Entrepreneur Summit, передає кореспондент УНН.

Про ефективність роботи Бюро. Ми оцінюємо, її як ефективну, особливо за останній рік завдяки новим ідеям впроваджених в роботі. Щодо відшкодування збитків у кримінальних провадженнях. Детективами Бюро за минулий рік відшкодовано до бюджету 544 млн грн. За три місяці цього року, до бюджету повернуто вже понад 1 млрд грн. Це стосується кримінальних проваджень про ухилення від сплати податків

- розповів Перхун.

Окрім того, він повідомив, що за минулий рік заощаджено необґрунтованих витрат на понад 8 млрд грн.

Нагадаємо

Виконання обов’язків Директора БЕБ, строком не більше 1 року, покладено на заступника Директора Бюро економічної безпеки Сергія Перхуна.

Парламент підтримав за основу законопроєкт про перезавантаження БЕБ11.04.24, 11:56 • [views_0]

У лютому Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроєкт, який встановлює вимоги до членів конкурсної комісії на обрання директора Бюро економічної безпеки України та обов’язковість застосування поліграфа перед призначенням на посаду у відомство. Після цього Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду якнайшвидше прийняти законопроєкт.

Міноборони співпрацюватиме з БЕБ щодо розслідування корупції у сфері оборони26.03.24, 18:13 • [views_0]