vidnovlennia-kyivshchyny-v-kova-rozpovily-yak-u-myli-tryvaie-rekonstruktsiia-zhytlovoi-bahatopoverkhivky

Відновлення Київщини: в КОВА розповіли, як у Милі триває реконструкція житлової багатоповерхівки

 • 28114 переглядiв

В КОВА розповіли про реконструкцію багатоповерхового житлового будинку у Милі Київської області, які був пошкоджений російською агресією навесні 2022 року.

Наразі на Київщині відновлено майже 17,5 тисяч об’єктів із понад 29 тисяч пошкоджених внаслідок російської агресії. Ще 97 об’єктів буде відновлено коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Один із них  - багатоповерхівка на вулиці Комарова, 38 у Милі, що в Бучанському районі. Про хід робіт розповіли в Київській обласній військовій адміністрації, передає УНН

Деталі 

Як розповіли в КОВА, житловий будинок зазнав значних руйнувань навесні 2022 року. У будівлі пошкоджена покрівля та цегляні конструкції 5-го поверху, вибиті вікна та двері, пошкоджені місця загального користування, фасад та зруйновані інженерні мережі. 

Ремонтні роботи розпочалися на початку літа 2023 року, вказали в КОВА.

  • Підрядники провели демонтаж пошкоджених конструкцій будівлі. 
  • Відбудували пошкоджені стіни та перекриття.
  • Фахівці замінили вибиті вікна та двері, відновили фасад будинку та покрівлю. 
  • В будинку вже відновили мережі водопостачання та каналізації, поквартирне індивідуальне опалення.

Наразі, як вказали в КОВА, підрядник працює над ремонтом всередині квартир. Далі будівельники продовжать внутрішні роботи з відновлення місць загального користування, квартир та завершать ремонтні роботи даху. 

Доповнення 

Як розповідав начальник КОВА Руслан Кравченко, в першу чергу в області відбудовують багатоквартирні та приватні будинки. Як вказав Кравченко, робиться все можливе, "щоб люди повернулися додому та будували плани на майбутнє саме в Україні".

Загалом, зі слів Кравченка, на Київщині коштом UNITED24 відновимо 18 багатоквартирних будинків. Це Мила, Бородянка, Ірпінь, Гостомель, Бузова.