finliandiia-zaklykala-yes-dopomohty-zupynyty-naplyv-mihrantiv-iz-rf

Фінляндія закликала ЄС допомогти зупинити наплив мігрантів із рф

 • 20386 переглядiв

Фінляндія закликає ЄС вжити заходів, щоб допомогти зупинити потік мігрантів, які прибувають через росію, звинувачуючи москву у використанні міграційних потоків як зброї.

Європейський Союз повинен вжити заходів, щоб допомогти Фінляндії зупинити наплив мігрантів з рф, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Європейський Союз повинен вжити заходів, щоб допомогти Фінляндії зупинити наплив мігрантів, що йде через росію,

- заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо.

Деталі

Минулого року Фінляндія закрила власний кордон з рф на тлі зростання кількості прибулих з таких країн, як Сирія та Сомалі та звинуватила москву у використанні потоків мігрантів як зброї проти себе та країн ЄС загалом.

"Ми готуємо власне законодавство, але нам також потрібні заходи на рівні ЄС", - сказав очільник уряду Фінляндії після відвідин кордону країни з рф разом з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Очільниця Європейської комісії повідомила, що ЄС тісно співпрацює з країнами, звідки родом прибулі до Фінляндії мігранти, та погодилася з позицією уряду Фінляндії.

Ми бачимо, що одна держава використовує бідних людей для чинення тиску на іншу державу, і це очевидна проблема в галузі безпеки,

- сказала вона.

Урсула фон дер Ляєн також додала, що заходи, які вживаються для боротьби з мігрантами з росії, повинні знайти баланс між захистом безпеки кордонів і міжнародними зобов'язаннями.

Нагадаємо

Фінляндія закрила кілька водних переходів на кордоні з росією, включаючи Сайменський канал, пункти пропуску Хаапасаарі і Сантіо, після того, як відхилила російські скарги на рішення про закриття кордону.